A Junibor idei tagválasztó eseményére Miklós Csabi borteraszán került sor. 

Változatos és informatív programokon vettünk részt, közben pedig móri fehérborokkal hűsítettük magunkat a nyári melegben. 

Miután mindenki megérkezett, el is kezdődött a tanulás! A Freesoil cég holland képviselője tartott előadást a borászoknak a biokomposzt előnyeiről. A talajt és a növényeket egyaránt tápláló Freesoil ellenállóbbá teszi a szőlőtőkéket bizonyos betegségekkel szemben, illetve kevésbé lesznek kitettek klímaváltozás változásainak. Költségeket illetően is előnyös a bio föld, olcsóbb, mint a műtrágya és a használt növényvédelmi eszközök.

Az érdekes előadás után megnéztük Csabi pincéjét, ami felújításon és kibővítésen esett át. A modernizált pincében megkóstoltuk Csabi ikonikus fehérborait, megcsodáltuk új acéltartályait és az indusztriális stílusú gin szobáját. Miközben hallgattuk beszámolóját a felújításról, a móri borvidékről és munkájáról, elkészült az ízletes ebéd, ami házi marhapörkölt volt tarhonyával. Ebéd után felmentünk a Csabi Pezsgőteraszára, ahol az idei tagválasztó jelöltjei mutatták be legkiválóbb boraikat. Fantasztikus kilátásban részesültünk fentről a szőlőültetvényekre, ahol össze is álltunk egy vidám csoportképre.

A felvételt elnyerő tagokról a decemberi közgyűlésen fog döntés születni – addig is sok sikert kívánunk minden pályázónak!