Borvidék: Tokaji

Alapítás éve: 1995

Birtok mérete, és a jelentősebb dűlőnevek: 17 hektár, Isten-hegy, Padi-hegy, Úrágya, Meggyes, Közép-hegy

Palack / év: 30 ezer palack

Legfontosabb borok: Szabi Furmint, Édesem, Isten-hegy furmint, 6 puttonyos aszú, Angi sárgamuskotály, Sauvignon blanc

Vendégfogadás: Igen

Mi a kedvenc saját borod és miért?
Angi: Mindig változik, hogy melyik az aktuális kedvenc. Attól is függ, hogy éppen milyen ételt eszünk, vagy milyen a kinti hőmérséklet, milyen a hangulatom. A jelenlegi kedvenc a 2014-es Isten-hegy furmint szárazból és a 2017-es Édesem édesből.
Szabi: Szeretem a Sauvignon Blanc-t, a könnyedsége, frissessége miatt, nyáron nagy melegben nagyon jó fröccsnek is. Ezenkívül szívesen fogyasztom a dűlőszelektált, ásványos tételeinket, mint például a Padi-hegy vagy az Isten-hegy.

Melyik részét szereted leginkább a borászatnak és miért?
Angi: Nagyon szeretem látni hogy milyen hatást, érzelmeket tudnak kiváltani a boraink, érezni a lelkesedést és a szeretetet egy-egy kóstolón. Ilyenkor mindig megállapítom hogy megéri minden nehézséget megoldani.
Szabi : Igazából mindegyik területet. Szeretem, hogy változatos a munkám, de ha ki kell emelnem egy részét, akkor a borászati rész lenne az. Ennél élvezem, amikor tudom fogadni a szőlőt, elkezdem feldolgozni, és kíváncsisággal és nagy érdeklődéssel tölt el a fejlődési fázis. Például az erjedés, ahol érdekes folyamatokon megy végbe a bor útja, és jó érzés mikor látom mi lett belőle a végén.

Hol látod a pincészeted 10 év múlva?
Angi: Nagyon sok tervünk van, a legaktuálisabb, hogy hamarosan indul egy zöldmezős beruházásunk.
Remélem 10 év múlva nagyon elégedetten tekintünk majd vissza, hogy mindent amit elterveztünk (vendégház, technológiai fejlesztés, új termékek) sikerült megvalósítani. Vagy talán még az eltervezettnél is többet ☺
Szabi: Én szemszögömből a családi vállalkozásunknál az idő elteltével, erősödik a vendéglátás – nagyobb csoportok fogadása, kisebb rendezvények-, emellett a bor választék színesedik és tervek szerint majd a borászat elköltözik az új helyére.

A boron kívül mi a hobbid?
Angi: Szeretek főzni, szervezetfejlesztéssel és önfejlesztéssel foglalkozni. Most mondjuk leginkább a pici fiaimmal vagyok, így a fiús játékok (kocsikázás, focizás) is lassan hobbivá válnak ☺
Szabi: A kenyérsütés nagyon tetszik nekem, ahogy az időm engedi, készítek is házi kenyeret. Itt szeretem, ahogy maga a kovász viselkedik, fejlődik és abból jó esetben finom és szép házi kenyér kerekedik.