Borvidék: Kunság

Alapítás éve: 1994

Birtok mérete, és a jelentősebb dűlőnevek: 60 hektár + 80 hektár integrációban

Palack / év: 1 millió palack

Legfontosabb borok: Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Rosé Kékfrankos, Rosé Cuvée, Generosa, Ezerjó, Kadarka

Vendégfogadás: Igen

Mi a kedvenc saját borod és miért?

Két kedvenc fajtám van. A Generosa és a Sauvignon Blanc. A Generosa egy új fajta. Közösen tanulunk vele minden évben, nagyon izgalmas tételeket lehet belőle készíteni az Alföldön. Borászként a Sauvignon Blanc-nal szeszélyes a kapcsolatom. Valahogy minden évben összeveszünk, kivételesen izgalmas kapcsolat a miénk.  🙂

 

Melyik részét szereted leginkább a borászatnak és miért?

A borkészítésben alapvetően a borászati oldalt szeretem. Imádom az alkotó munkát. A borászat azonban jó alapanyag nélkül nem képes dolgozni, így szőlészeti oldalon is helyt kell tudni állni. A munkánk során a szüreti időszak rendkívül fontos. Rengeteg feladattal és döntési helyzettel szembesülünk ilyenkor. Nagyon fontos időszak ez számunkra, nagymértékben képes befolyásolni az elkészült borok stílusát. Minden lépésnek és döntésnek hatása van a produktumra. Személy szerint ezt a változatosságot, és alkotói szabadságot szeretem a legjobban a munkám során.

Hol látod a pincészeted 10 év múlva?

Rengeteg megvalósításra váró terv és ötlet van a fejemben. Ezek között vannak belső struktúrát érintő fejlesztések, és borászati fejlesztések egyaránt. Alapvetően 10 éves stratégiai tervezésben gondolkodom. A mai magyar borpiac rendkívül érdekes. Hihetetlen változáson ment keresztül az elmúlt 10 év során. Az értékesítés során a  marketing talán még sohasem volt ennyire fontos mint napjainkban. Szeretnénk a jövőben is magas minőségű, könnyű és frissítő borokat készíteni, majd ezeket export formájában külföldi országokba is eljuttatni.

A boron kívül mi a hobbid?

Van egy Tacskóm 🙂