Borvidék: Balatonboglár (Dél-Balaton)

Alapítás éve: Pincészetünk 2004-ben épült, de a cég- Kritérium KFT -1991 óta működik.

Birtok mérete, és a jelentősebb dűlőnevek: Jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodunk. Balatonlellétől délre található dombok (név szerint: Kishegy, Öreg vagy Szárhegy, Bánom hegy, Jánoshegy, Sínai hegy) láncolatának legszebb fekvésű dűlőit forgatjuk újra művelés alá.

Palack / év: 230-240 ezer palack

Legfontosabb borok: Loliense Fehér, Loliense Vörös, Jánoshegyi Kékfrankos, Páva Vörös válogatás

Vendégfogadás: Egész évben lehetőséget nyújtunk a kedves érdeklődőknek egy kellemes borkóstolásra. Nagyobb létszámú kóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges. Mediterrán hangulatú vendégházunk,illetve autentikus falusias tanyaépületeinkben apartmanok kisebb létszámú társaságok, családok rendelkezésére állnak tavasztól őszig, többnapos kikapcsolódásra

A pincészetünktől mindössze 10 perc sétára található Majthényi Présház étteremmel szorosan együttműködünk: tavasztól őszig festői panorámájú teraszaikon ízletes kemencés ételekkel várnak mindenkit, a fogások mellé pincészetünk összes bora kóstolható.

Mi a kedvenc saját borod és miért?
A Páva, hogy miért?
Az első szippantás telt, mély, hosszú. Igazi cabernet. Benne van a Sauvignon nyersebb, masszívabb, erdei gyümölcsös komplexitása és a Franc fűszeressége, játékossága, kedvessége is. Fanyar és édes gyümölcs, kék áfonya, szeder és füstös aszalt szilva. Sűrű, tömény, sok tannin, de érett és krémes, kávés a korty, feketeborsos, étcsokoládés.
Masszív, de nincs benne elnehezülés,csak cabernet.
„Test és lélek”

Melyik részét szereted leginkább a borászatnak és miért?
Mindegyik részét, kivétel nélkül.

Hol látod a pincészeted 10 év múlva?
Balatonlelle, Külterület, Hrsz.: 0113/7 (Kishegy)
Viccet félretéve, Mi arra törekszünk, hogy könnyen érthető, könnyen megszerethető borokat készítsünk. Ezt szeretnénk a jövőben is így folytatni.

A boron kívül mi a hobbid?
A legfontosabb számomra: két csodálatos gyermekem és a velük töltött idő. De szeretek utazni, a természetet járni, régebben fotózással is foglalkoztam, de mára úgymond kikapcsolódásnak az olvasás maradt.