Borvidék: Szekszárdi Borvidék

Alapítás éve: 1996

Birtok mérete, és a jelentősebb dűlőnevek: 85 ha, Szenta-hegy, Gurovica, Görögszó, Strázsa-hegy

Palack / év: 700.000 palack

Legfontosabb borok: Bikavér, Kékfrankos Reserve, Cabernet franc, Primarius, Regnum, Szekszárd Grand

Vendégfogadás: igen a Takler Kúriában, borkóstolás, alacarte étterem, szállás, wellness

Mi a kedvenc saját borod és miért?
Szenta-hegyi Kékfrankos 2016.
Mert fajtajelleges és kiválóan megmutatja a borvidék és főként e kiváló fekvésű, vörösagyagos talajú dűlő szépségét, egyediségét. Az idei Országos borversenyen aranyérmet, valamint a Kékfrankos Borkiválóság „Top 10 Best potencial” bora közé is bekerült.

Melyik részét szereted leginkább a borászatnak és miért?
Az az igazság hogy a főborász nálunk az öcsém, én elsősorban a cégeink vezetésével, a brand építéssel és marketinggel foglalkozom, beleértve a közel 4 éve megnyitott Takler Kúriát is amelynek a menedzselését tekintem most a legfontosabb feladatomnak. Sokat utazom szerte az országban, néha külföldön is, borfesztiválokon, borbemutatókon és borvacsorákon képviselem a Takler brandet. Mindemelett a Magyar Bor Akadémia és a Szekszárdi Borvidék alelnökeként kiveszem részem a közösségi feladatokból is, mind helyi, mind országos szinten. Szeretem ezt csinálni. Igazán megtisztelő hogy dolgozhatom a magyar és a szekszárdi borok és a borkultúra népszerűsítéséért!

Hol látod a pincészeted 10 év múlva?
Nehéz ezt megjósolni, de szeretném ha a boraink minél több európai, esetleg tengerentúli piacokon is stabilan ott lennének.
Jó lenne, ha a divat, a trendek és a sokszor irányított piac helyett végre a megbízhatóság és stabil minőség játszaná a főszerepet a borpiacon mind itthon, mind pedig külföldön.
Szeretném, ha a Takler Kúria, mint borhotel és étterem a régiónk egyik meghatározó helyszínévé válna.

A boron kívül mi a hobbid?
Szeretek utazni, kóstolgatni a világ borait, jellegzetes ételeit.
Nagyon szeretem a sportokat és a minőségi blues és rock zenét, gyakran járok koncertekre.