Az idén 10 éves Junibor alapítói közül kérdeztünk meg 3 borászt, milyen érzéseik vannak a 10 éves egyesülettel kapcsolatban:

Árvay Angelika

A 10 éves Junibor alapító borászainak egyike, egyben az első elnöke is. A családi pincészet mellett kisgyermekes anyukaként, amennyiben ideje engedi, most is aktívan részt vesz az egyesület életében.

Angi a Junibor múltjáról és jövőjéről:

„10 évvel ezelőtt fektettük le az egyesületünk keretrendszerét. A saját generációnkat, a fiatalokat szerettük volna megszólítani, emellett egymást is támogatni. Azt hiszem eddig nagyon jól haladunk, egy igazán összetartó baráti társaság kovácsolódott össze az évek során. Most a szakmai elmélyülés időszaka következik, új célokkal és kihívásokkal.

Örülnék annak is, ha a jövőben összefogva, közösen tudnánk meghódítani a tengerentúli piacokat.”

Gere Andi

10 éve az egyesület nem alakulhatott volna meg olyan nagyszerű borászok nélkül, mint ő.

Gere Andit a 10 éves Juniborról kérdeztük:

„Az egyesület sokat fejlődött az elmúlt 10 évben. Rengeteg célunk volt, melyeket az évek során igyekeztünk fokozatosan elérni. Terveink folyamatosan vannak, ezeket szeretnénk a jövőben a lehető leghamarabb megvalósítani, a múlthoz képest nagyobb hatékonysággal működni.
Sokáig elnökségi tagja voltam a Junibornak, viszont tavaly már úgy éreztem, hogy másnak adnám át ezt a lehetőséget. Sok tagunk van, aki lelkes, elhivatott és agilis. A kormányrúd leginkább az ő kezükben van.
Az biztos, hogy továbbra is a fókusz a fiatalokon kell, hogy maradjon: tanítsuk meg őket különféle rendezvényeken, programokon, találkozókon vagy pusztán csak a saját példánkon keresztül a borhoz való kultúrált kapcsolódásra. Lássák meg benne a szépet, a jót, az izgalmat, a sokszínűséget és a borivás élményét magát. Bármit csinál a Junibor, ez kell, hogy vezérelje.”

Vesztergombi Csabi

Csabi a 10 éves Juniborról:

„Sok mindent történt velünk és az egyesülettel is 10 év alatt. Az alapító tagok önmagukhoz képest megkomolyodtak, szülők és cégvezetők lettek. Aki ismeri őket azonban tudja, hogy a vidámság és bohémság közel sem veszett ki belőlük. Rengeteg fiatal borász csatlakozott hozzánk, de voltak távozók is. A tagjaink nagyrésze azonban stabil szakmai alapokon, széles látókörrel felvértezve, felkészülten végzi munkáját. Nekem,” öregként” már az a kényelmes feladat jut, hogy elégedetten nézem a fiatalok tevékenységét.

Örülök, hogy a fiatalokból álló szervezet az évek során a saját lábára állt, és önállóan működik. A jövőben is az lesz a célunk, hogy a fiatal magyar borászgenerációt összefogjuk, továbbá biztosítsuk számukra azt a segítséget, amit az egyesületünk nyújtani tud. „